Vrijwilligerswerk doen

Algemeen

Wilt u vrijwilligerswerk doen? Of bent u op zoek naar vrijwilligers? Hieronder staan organisaties die u verder kunnen helpen.

Vrijwilligers en organisaties

Zonder vrijwilligers zouden veel activiteiten niet georganiseerd kunnen worden. Vrijwilligerswerk is heel breed. Denk aan een buren initiatief of vrijwilliger bij Slachtofferhulp. Maar ook als taalcoach bij het taalhuis. Vrijwilligerswerk is goed voor sociale contacten. En om talent te gebruiken en te ontwikkelen. Maar het geeft vooral een tevreden gevoel. Kijk voor vacatures op de provinciale vacaturebank.

Vrijwilligersorganisaties

Welzijn Westerwolde heeft een servicepunt voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Zij kunnen hier terecht voor informatie, advies en bemiddeling. Het servicepunt organiseert ook cursussen en workshops. Er is 3 keer per jaar een ontmoetingsavond voor vrijwilligers. In de dorpen Blijham, Bellingwolde, Oudeschans en Klein Ulsda zijn dorpsondersteuners. Zij helpen met kleine huishoudelijke klusjes, vervoer naar het ziekenhuis of komen gewoon langs voor een kop koffie

Voor dorpsondersteuners in de dorpen Wedde, Vriescheloo en Veelerveen kunt u terecht bij Stichting Wedde dat 't lukt

Vrijwilligersverzekering

Voor vrijwilligers en mantelzorgers hebben wij een collectieve verzekering afgesloten. Als u tijdens vrijwilligerswerk of mantelzorgactiviteiten schade heeft of schade veroorzaakt, kunt u hier aanspraak op maken.