Ondersteuning in uw dagelijks leven

Ondervindt u beperkingen in uw huishouden of woning? Of is het door uw beperking lastig deel te nemen aan activiteiten van alledag? Bel met de gemeente. Onze Wmo consulenten helpen u graag verder.

Aanpassing dienstverlening vanwege coronavirus

Vanwege het coronavirus, leggen onze Wmo-consulenten momenteel geen huisbezoeken meer af.  U kunt ons wel gewoon bellen, doe dit zoveel mogelijk tussen 9.00 - 12.00 uur: 0599 32 02 20. Wij staan voor u klaar!

Als uw zorgaanbieder geen hulp biedt

Helaas kan het zo zijn dat uw zorgaanbieder even geen hulp meer inzet. Dit zal voor uw veiligheid en dat van de zorgverlener zijn. Wij begrijpen dat dit vervelend is  en hopen dat u hier begrip voor hebt. Bent u toch van mening dat de hulp door moet gaan? Overleg dit dan met uw zorgverlener. Komt u er niet uit? Dan kunt u uiteraard met uw Wmo-consulent overleggen. De consulent kijkt met u naar een andere mogelijke oplossing. 

Eerst een telefoongesprek

Het is mogelijk dat u na het gesprek met een van onze Wmo consulenten voldoende bent geholpen of informatie hebt ontvangen. Soms verwijzen wij naar een andere hulpverleningsinstantie.

Huisbezoek

Is er meer aan de hand dan kan een Wmo consulent bij u thuis komen om met u en eventueel uw naasten te praten over uw situatie. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen alle mogelijkheden. Voorafgaand aan dit gesprek kunt u alvast nadenken over:

  • Welk probleem u ervaart
  • Wat u zelf kunt doen
  • Of er mensen in uw omgeving zijn (vrienden, familie, buren) die u kunnen helpen
  • Of er bestaande voorzieningen zijn waar u gebruik van kunt maken

Welke hulp is mogelijk?

Ondersteuning bij het huishouden

Als u zich niet altijd zelf kunt redden in het huishouden door ouderdom of ziekte.

Ondersteuning bij langer zelfstandig thuis wonen

Er zijn diverse mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Hierbij kunt u denken aan hulpmiddelen, woningaanpassing, verhuiskostenvergoeding, dagbesteding of persoonlijke begeleiding.

Rolstoel of scootmobiel

Als u een handicap heeft waardoor u geen grote afstanden af kunt leggen is een rolstoel of een scootmobiel misschien een oplossing.

Taxivervoer

Is reizen lastig voor u, bijvoorbeeld omdat reizen met het openbaar vervoer niet lukt of omdat u niet meer kunt fietsen? En zijn de afstanden te ver om zonder vervoermiddel af te leggen? Onze Wmo consulent kan met u meedenken over een oplossing.

Eigen bijdrage Wmo

Het bedrag is € 19 per maand, ongeacht het aantal voorzieningen en ongeacht het inkomen of de draagkracht. Als u Menzis GarantVerzorgd 3 heeft kunt deze kosten declareren.