Gevonden of verloren

Algemeen

Bent u iets kwijt? Of heeft u iets gevonden? Geef dit aan ons door. Als uw verloren voorwerp wordt gevonden nemen wij contact met u op.

Ik heb iets verloren

Bent u iets verloren? Kijk op de lijst gevonden voorwerpen of het voorwerp dat u kwijt bent ertussen staat. Staat het er niet tussen dan kunt u een melding maken via de meldknop.  Denkt u dat uw verloren voorwerp wel in de lijst staat? Dan kunt u het terugvragen. We mogen u  vragen stellen om zeker te weten dat het voorwerp van u is. Wij vragen ook om uw legitimatie als u uw voorwerp komt ophalen. Neem een aankoopbewijs of een foto van het voorwerp mee. 

  • Is het voorwerp minder waard dan 450 euro? Dan bewaren wij het voorwerp 3 maanden.
  • Is het voorwerp meer dan 450 euro waard? De bewaren wij het 1 jaar.

Verloren

Bent u uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart kwijt? Doe dan aangifte van vermissing bij ons. Vraag daarna op afspraak een nieuw paspoort/ID-kaart aan. Gaat het om een rijbewijs? Dan meldt u dit bij de RDW of op afspraak op het gemeentehuis.

Een verloren milieupas meldt u op westerwolde.nl/milieupas.

Een verloren OV-kaart meldt u op OV verloren. 

Dit meldt u niet bij ons. Bent u uw bankpas kwijt, blokkeer deze dan zo snel mogelijk en vraag een nieuwe aan bij uw bank. 

Ik heb iets gevonden

Heeft u een voorwerp gevonden? Kijk dan op onze lijst verloren voorwerpen. Denkt u dat het door u gevonden voorwerp ertussen staat? Neem dan contact met ons op. Staat het er niet tussen, breng het dan bij ons langs. U mag het onder bepaalde voorwaarden ook thuis bewaren. U maakt dan wel een melding via de meldknop.

  • Is het voorwerp minder waard dan 450 euro? Dan bewaren wij het voorwerp 3 maanden.
  • Is het voorwerp meer dan 450 euro waard? De bewaren wij het 1 jaar.

Gevonden

  • Een paspoort, ID-kaart rijbewijs mag u niet thuis bewaren.  Deze levert u  bij ons in.
  • Een gevonden bankpas kunt u het beste doorknippen bij de chip. Gooi de pas dan weg. Of doe de pas in de brievenbus van de bank waar de pas van is. Waarschijnlijk is de pas al geblokkeerd door de eigenaar. 
  • Een gevonden OV-kaart meldt u op OV gevonden(link is extern) of stuur de pas in een envelop naar het adres dat op de pas staat

Houdt u een gevonden voorwerp thuis? Dan bent u verantwoordelijk voor de staat en het onderhoud. Is de eigenaar niet binnen een jaar bekend, dan wordt u eigenaar als u hierom vraagt. Als u geen aangifte bij ons heeft gedaan, kunt u nooit eigenaar worden

Vindt u een voorwerp in een woning, gebouw of in het openbaar vervoer? Meldt u dit dan ook bij de bewoner of gebruiker van de woning of het gebouw 

Het openbaar vervoer heeft een eigen manier voor gevonden en verloren voorwerpen. Vindt u iets in de trein, geef het dan aan een medewerker of op het station aan een balie. Die zorgen ervoor dat het goed terechtkomt. Vindt u iets in de bus, geef het aan de chauffeur. Bent u iets kwijtgeraakt in bus of trein, kijk dan op de website van die vervoersmaatschappij.