Westerwolde nomineert MudGrunn voor Breedtesportprijs 2023

De gemeente Westerwolde draagt MudGrunn aan als genomineerde voor de Groninger Breedtesportprijs.

Alle gemeenten in Groningen mogen een persoon, organisatie, vereniging of evenement nomineren voor de Breedtesportprijs Groningen. Bij breedtesport staan plezier en gezond bezig zijn voorop. Westerwolde nomineerde MudGrunn: een run door de modder (mudrun) waaraan iedereen kan mee doen. Van jong tot oud en van beginner tot gevorderde. Saskia Ebbers (wethouder sport) overhandigde een certificaat aan de vrijwilligers van MudGrunn.

Laagdrempelig met plezier als drijfveer

De gemeente koos voor de MudGrunn vanwege de laagdrempeligheid van het evenement. Iedereen kan meedoen: van jong tot oud en van beginner tot gevorderde. Niet de prestatie, maar het plezier is de belangrijkste drijfveer. Ook wordt samengewerkt met verenigingen, ondernemers en scholen uit het dorp. En met maar liefst 130 vrijwilligers staat de organisatie als een huis. Al met al levert MudGrunn een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van Ter Apel.

De MudGrunn van Stichting Moekes Mudrun

De MudGrunn is en mudrun waarbij het niet draait om winnen, maar om samenzijn en plezier. Het wordt jaarlijks georganiseerd in Ter Apel. Op 17 september 2023 organiseerde Stichting Moekes Mudrun het evenement alweer voor de zesde keer. Toen lieten 1.300 deelnemers zich van hun meest ‘roege’ kant zien.

Aangedragen kandidaten en bekendmaking winnaar

Inwoners van Westerwolde droegen in totaal 11 kandidaten aan voor de nominatie voor de Breedtesportprijs. De gemeente Westerwolde heeft deze kandidaten onderling vergeleken. De gemeente is trots op het actieve (sport)verenigingsleven in Westerwolde. Uiteindelijk viel de keuze op de MudGrunn. Op maandag 11 december wordt tijdens het Groninger Sportgala de winnaar van de Groninger Breedtesportprijs bekendgemaakt. Dan vertegenwoordigt MudGrunn Westerwolde!