Week voor de Gezonde Jeugd op RSG Ter Apel

Van 7 tot en met 10 juni is er op de Regionale Scholengemeenschap (RSG) in Ter Apel extra aandacht voor een gezonde(re) leefstijl onder jongeren. De school organiseert dan, in het kader van Westerwolde Beweegt, in samenwerking met de gemeente Westerwolde de Week voor de Gezonde Jeugd.

Op dinsdag 7 juni doet Freestyle-voetballer Bjorn Boes de aftrap voor alle leerlingen van de RSG.
Gedurende de Week voor de Gezonde Jeugd worden verschillende activiteiten en lessen aangeboden met als thema een gezonde leefstijl. De RSG Ter Apel en de gemeente Westerwolde willen hiermee samen
bijdragen aan een gezond en productief leven in een gezonde gemeente. Daarnaast past deze week goed binnen de JOGG-Aanpak van de gemeente Westerwolde.

JOGG-aanpak

Met de JOGG-aanpak werkt de gemeente samen met scholen, maatschappelijke organisaties en private partijen om de omgeving van jongeren bewuster te maken van het belang van voldoende bewegen en
gezond eten.

Gemeente Westerwolde Beweegt

De Week voor de Gezonde Jeugd is een landelijke week en past goed binnen de doelstellingen en Gemeente Westerwolde Beweegt, een samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en Stichting Welzijn Westerwolde.

Gemeente Westerwolde Beweegt richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij inwoners door middel van sport- en beweegactiviteiten.