Problemen met de kinderopvangtoeslag

Algemeen

Bent u slachtoffer van de problemen bij kinderopvangtoeslag die de Belastingdienst heeft gehad? Zoekt u hierdoor hulp bij schulden, opvoeding of bij het vinden van een huis? U kunt contact opnemen met Stichting Welzijn Westerwolde.

Hulp bij problemen

Duizenden ouders in Nederland zijn slachtoffer geworden door de problemen met kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Ook ouders in onze gemeente. De Belastingdienst betaalt aan de ouders die hierdoor geraakt zijn.

Kijk ook voor informatie over herstel kinderopvangtoeslag op de website van rijksoverheid. U kunt als ouder(s) ook bij ons voor aankloppen voor hulp. Stichting Welzijn kan u hierbij helpen

Kwijtschelding aanvragen

Bent u vóór 1 juli 2023 erkend als ouder die problemen heeft gehad met toeslagen en heeft u schulden? Dan kunt u tot 1 januari 2024 uw schulden (die zijn ontstaan vóór 1 juni 2021) melden bij Stichting Sociale Banken Nederland (SBN) om kwijtschelding aan te vragen.

Herstel kinderopvangtoeslag

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? En heeft u hierover met de Belastingdienst nog geen contact gehad? Meldt u dan aan vóór 31 december 2023 via: https://herstel.toeslagen.nl/aanmelden/aanmelden-voor-herstel