Pleegzorgcompliment voor pleegouders in Westerwolde

Van 1 tot en met 8 november was het de Week van de Pleegzorg. Deze jaarlijks terugkerende week staat in het teken van pleeggezinnen. Zij bieden een veilig en fijn thuis aan kinderen die dat niet hebben. Om hen te bedanken voor dit belangrijke werk, ontvangen alle pleeggezinnen in Westerwolde het Pleegzorgcompliment. Pleeggezinnen zijn onmisbaar, maar er is nog altijd een groot tekort.

Tekort aan pleeggezinnen

In Nederland wachten ruim 800 kinderen op een pleeggezin. Op dit moment groeien zij op in een omgeving die niet stabiel is. Hun leven en ontwikkeling staan daarmee voor onbekende tijd op pauze. De Week van de Pleegzorg is dus hard nodig. Door de extra aandacht voor pleegzorg melden zich hopelijk meer geschikte gezinnen aan.

Pleeggezinnen bieden kinderen toekomst

Ook in onze gemeente zijn pleeggezinnen hard nodig. Inmiddels telt Westerwolde er ruim 35. De gemeente waardeert de inzet van deze pleegouders enorm en biedt hen daarom het pleegzorgcompliment aan. “Onze dank voor de inzet van pleeggezinnen is niet in geld uit te drukken,” zegt wethouder Wietze Potze, “maar dit compliment is een klein gebaar van dank. Een pleeggezin geeft het meest kwetsbare, een kind, weer zicht op een goede toekomst.”

Aanbieden pleegzorgcomplimenten

De pleegzorgcomplimenten worden in week 45 en 46 uitgedeeld. Pleegouders die op vrijdag 18 november nog niks hebben ontvangen, kunnen hun naam en dat van de pleegzorgorganisatie doorgeven aan onze gemeente. Dit kan via gemeente@westerwolde.nl of (0599) 32 02 20. Vraag naar dhr. J.D. van der Zwaag. Iedereen die meer wil weten over pleegzorg óf zich wil aanmelden als pleegouder, kan dit doen via pleegzorggroningen.nl.