Nieuwe bouwkavels beschikbaar in Westerwolde

Westerwolde stelt 6 nieuwe kavels voor woningbouw beschikbaar op vier verschillende locaties. Het gaat om vrijstaande en twee-onder-een kap bouwkavels. Harm-Jan Kuper, wethouder wonen: “Wij zijn heel blij om nieuwe kavels beschikbaar te kunnen stellen binnen onze gemeente."

Nieuwe woonlocaties beschikbaar 

Gemeente Westerwolde heeft zes kavels in de verkoop. Ze zijn verspreid over de gemeente in: Blijham, Sellingen, Ter Apel en Vlagtwedde. Deze ontwikkeling maakt deel uit van de plannen uit de woonvisie om uiteindelijk 300 woningen aan de woningvoorraad toe te voegen. De kavels, ideaal voor particuliere woningbouw, bieden toekomstige huiseigenaren de unieke kans om hun droomhuis te realiseren in de regio. Met deze toevoeging speelt de gemeente in op de groeiende vraag naar kwalitatieve woonruimte en tegelijkertijd draagt dit bij aan de leefbaarheid en diversiteit van onze dorpen. Komend jaar verwacht de gemeente nog meer kavels op de markt te brengen voor woningbouw.

Locaties

Elke locatie is uniek. Waar de een in het centrum van een dorp is, ligt de andere kavel weer wat meer in een rustige omgeving. De volgende kavels zijn beschikbaar.

  • Blijham: Twee kavels voor één twee-onder-één-kap woning aan de Schoollaan
  • Sellingen: Twee kavels voor een vrijstaande woning aan de Oude Kampenweg
  • Ter Apel: Eén kavel voor een vrijstaande woning aan de Barnflair West
  • Vlagtwedde: Eén kavel voor een vrijstaande woning aan de Schoolstraat

"Met de verkoop van deze kavels zetten we een belangrijke stap in het vergroten van het woningaanbod en het verbeteren van de leefomgeving in onze regio. We zijn verheugd om toekomstige huiseigenaren de mogelijkheid te bieden om hun ideale thuis te bouwen op een van deze locaties," aldus Harm-Jan Kuper, wethouder wonen.

Informatie

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op westerwolde.nl/tekoop voor alle informatie over de kavels.