Nationale Diabetes Challenge in Ter Apel

Inwoners van Westerwolde die willen werken aan hun gezondheid zijn van harte welkom mee te doen. Er wordt rekening gehouden met ieders wandeltempo.

Wandelen vanaf 14 mei

Op dinsdag 14 mei 2024 om 9:30 uur start de eerste wandeling. De start is bij Ecodorp Land van Aine in Ter Apel. De wandeling wordt begeleid door een sportprofessional die ondersteuning biedt indien nodig. Er wordt rekening gehouden met ervaring en wandeltempo, zodat wandelaars niet over grenzen gaan.

Aanmelden of meer weten?

Inwoners zijn welkom mee te doen. Aanmelden kan via nationalediabeteschallenge.nl/terapel of via Tim Beijleveldt via 06 26975404 of t.beijleveldt@hvdsg.nl.  Inwoners die vragen hebben kunnen hier ook terecht.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein werken samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. De challenge duurt 20 weken. Tijdens die weken wandelen buutbewoners en professionals wekelijks gezamenlijk. De professionals bieden ondersteuning bij een gezondere leefstijl.