Hulp bij opvoeding

Algemeen

Informatie of advies over de opvoeding van of voor uw kinderen krijgt u bij het Centrum Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV).

Wie helpen wij?

Wie? Waarvoor?
Ouders en opvoeders Bijvoorbeeld bij vragen over de opvoeding van uw kinderen of als u hier hulp bij zoekt
Jeugdigen Als je je thuis, binnen je familie of in je vriendenkring niet prettig voelt of problemen hebt
Professionals Als u graag overleg wilt of op zoek bent naar passende hulp voor een jongere of een gezin

Bel met ons of stuur een E-mail. Wij reageren zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 2 werkdagen. In crisissituaties op werkdagen na 17.00 uur tot de volgende ochtend 08.30 uur en in het weekend neemt u contact op met Spoed voor Jeugd GroningenVeilig Thuis Groningen of Jeugdbescherming Noord.

Vertrouwenspersoon Jeugdhulp

Als u te maken heeft met jeugdhulp dan krijgt u de juiste hulp en wordt u met respect behandeld. Dat geldt voor u als (pleeg)ouder, verzorger en jongere / (pleeg)kind. Bent u niet tevreden? Dan kunt u dit laten weten. De vertrouwenspersoon jeugdhulp kan u helpen. U kunt uw vragen kwijt, vertellen waar u mee zit of als u een klacht heeft, hierover praten. De persoon luistert naar u, vertelt u over uw rechten en zoekt samen naar oplossingen. Als dit niet genoeg is, dan kunt u dit laten weten via de klachtenprocedure. Ook in hierbij kan de vertrouwenspersoon u helpen. Deze hulp kost niets.

AKJ en Zorgbelang Groningen

Het vertrouwenswerk binnen onze gemeente wordt gedaan door het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ) samen met Zorgbelang Groningen. De vertrouwenspersonen zijn bereikbaar via het landelijk nummer 088 555 10 00 of via info@akj.nl. Jongeren die in jeugdhulpinstellingen wonen en/of behandeld worden, krijgen vaak een vertrouwenspersoon van Zorgbelang Groningen op bezoek.