Duurzaamheids- en Gebiedsfonds komt naar u toe

Wethouder Ebbers bezoekt met GOUD dorpskernen Westerwolde

Sinds oktober 2023 kunnen inwoners, verenigingen en stichtingen weer subsidie aanvragen bij het Duurzaamheids- en Gebiedsfonds. Om inwoners te enthousiasmeren en informeren, komt GOUD Westerwolde naar weekmarkten en supermarkten in Bellingwolde, Vlagtwedde, Blijham, Sellingen en Ter Apel. GOUD is het duurzaamheidsinitiatief van de gemeente Westerwolde. Ook wethouder duurzaamheid, Saskia Ebbers, zal aanwezig zijn.

Duurzaamheids- en Gebiedsfonds

Het Duurzaamheidsfonds en het Gebiedsfonds van de gemeente Westerwolde zijn er voor inwoners, verenigingen en stichtingen. Zij kunnen tot 1 februari 2024 subsidie aanvragen voor projecten op het gebied van leefbaarheid, biodiversiteit en duurzaamheid. De buurt een fijnere plek maken, de planten en dieren een handje helpen of een mooi project opzetten om de aarde minder te belasten: voor dit soort initiatieven kan subsidie aangevraagd worden. Aanvragen kan alleen in collectieven van drie of meer inwoners. En natuurlijk door stichtingen en verenigingen.

Tour langs dorpskernen 

Inwoners kunnen op de plaatsen die GOUD aandoet vragen stellen over de fondsen, maar ook over duurzaamheid in Westerwolde in het algemeen. Medewerkers duurzaamheid en natuurlijk wethouder Ebbers staan inwoners te woord in een herkenbare tent van GOUD Westerwolde. Op de volgende tijden en locaties kunnen inwoners bij de tent van GOUD terecht: 

Datum Tijd Locatie
29 november 202312.00 – 14.00 uurBellingwolde, parkeerplaats Plus
1 december 202313.00 – 15.00 uurVlagtwedde, Weekmarkt
6 december 202313.00 – 14.30 uurBlijham, plein bij Spar
7 december 202313.00 – 15.00 uurSellingen, parkeerplaats Coop
14 december 202313.30 – 15.00 uurTer Apel, Weekmarkt

Voor meer informatie over de fondsen, GOUD Westerwolde of duurzaamheid in Westerwolde kunnen inwoners kijken op westerwolde.nl/goud-westerwolde. Zij kunnen ook mailen naar gemeente@westerwolde.nl.