Bijeenkomst ‘Samen sterk voor een veilig buitengebied

De gemeenten Oldambt, Stadskanaal en Westerwolde slaan samen met partnerorganisaties de handen ineen om het buitengebied veiliger te maken. Op vrijdagavond 14 juni vindt de bijeenkomst ‘Samen sterk voor een veilig buitengebied’ plaats tijdens de Landbouwbeurs in Vlagtwedde. Agrariërs en bewoners van het landelijke gebied zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Het buitengebied trekt criminelen aan

Groningers zijn trots op hun landelijke gebied. Maar ook criminelen vinden het buitengebied aantrekkelijk. Zij zien hier kansen voor drugscriminaliteit, mensenhandel en diefstal van GPS-apparatuur. Dit groeiende probleem veroorzaakt een onveilige leefomgeving voor inwoners.

Agrariërs zijn regelmatig het slachtoffer. Criminelen maken bijvoorbeeld gebruik van loodsen en schuren als drugslabs of hennepkwekerijen. De inkomsten uit deze illegale praktijken wordt witgewassen, maar ook wordt er drugsafval gedumpt in de omgeving met ernstige milieuschade tot gevolg.

Beter voorkomen dan genezen

Om het buitengebied te beschermen tegen negatieve invloeden uit het criminele circuit, organiseren de gemeenten Oldambt, Stadskanaal en Westerwolde een informatieve bijeenkomst. Samen met LTO Noord (Land- en Tuinbouworganisatie), politie, PVO Noord-Nederland (Platform Veilig Ondernemen) en RIEC Noord-Nederland (Regionaal Informatie en Expertisecentrum) informeren zij agrariërs en bewoners en maken hen bewust van de risico’s. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdagavond 14 juni 2024 om 18.00 uur tijdens de Landbouwbeurs in Vlagtwedde.

Aanmelden

Agrariërs uit de gemeente Oldambt, Stadskanaal of Westerwolde kunnen zich aanmelden tot en met zondag 9 juni 2024 via evenementen@riecnoord.nl. De bijeenkomst vindt plaats van 18.00 tot 21.45 uur.