Bezwaar maken
Algemeen
Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Dit moet binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit.
Bezwaar maken
In de brief van de gemeente staat of bezwaar maken mag en hoe u dat moet doen.
Bezwaar maken
-
Schrijf een brief met daarin:
- Uw naam en adres en telefoonnummer
- De datum waarop u de brief schrijft
- Tegen welk besluit u bezwaar maakt
- Het zaaknummer dat boven ons besluit staat
- Waarom u bezwaar maakt
- Uw handtekening
Deze brief kunt u indienen op 2 manieren:
- Per post
- Afgeven op het gemeentehuis
Ons adres:
Gemeente Westerwolde
T.a.v. secretaris commissie bezwaarschriften
Postbus 14
9550 AA Sellingen
Behandeling bezwaar
Behandeling bezwaar
-
Als wij uw bezwaar hebben ontvangen, sturen wij u een brief om dat te laten weten. Staat er iets niet goed in uw brief? Of mist er iets wat volgens de regels moet? Dan krijgt u de kans om dat goed te maken en uw brief aan te passen.
-
We kijken eerst of we het praktisch kunnen oplossen. De persoon die uw bezwaar behandelt, neemt contact met u op. Hij of zij kijkt samen met u of het probleem makkelijk op te lossen is, zonder een hele bezwaarprocedure.
-
Komt u er samen met de medewerker van de gemeente niet uit? Dan gaat uw bezwaar naar een groep mensen die daar verstand van heeft. Die groep noemen we de bezwaarschriftencommissie.
Hoorzitting
U krijgt een uitnodiging voor een gesprek met de commissie. In dat gesprek mag u uw verhaal vertellen. De commissie kan u vragen stellen. De medewerker van de gemeente is er ook bij en kan ook vragen krijgen. Zijn er nog andere mensen die iets met uw bezwaar te maken hebben? Dan mogen zij ook komen.
Wat doet de commissie daarna?
Na het gesprek schrijft de commissie een advies voor de gemeente. De gemeente leest dat advies en besluit daarna wat ze doen met uw bezwaar. Ze kunnen het advies volgen, maar dat hoeft niet. Als ze iets anders doen, moeten ze uitleggen waarom.
Oneens met besluit op uw bezwaar
Bent u het niet eens met het besluit op uw bezwaar? Dan kunt u in beroep gaan, meestal bij de Rechtbank Noord Nederland. Dit moet meestal binnen 6 weken. Hoe dit precies werkt, leest u in het besluit op bezwaar dat u van de gemeente hebt ontvangen.
Uitvoering besluit tegenhouden
Een besluit mag meestal doorgaan, ook als u bezwaar heeft gemaakt. Wilt u dit tegenhouden? Dan kunt u de rechter vragen om een pauze. Dat heet een voorlopige voorziening.
Kosten
Een voorlopige voorziening aanvragen kost geld. Hoeveel dat is, hangt af van uw situatie. Als de rechter u gelijk geeft, kunt u het geld soms terugkrijgen.