Belastingaanslag

Algemeen

Elk jaar in februari krijgt u de aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Hierop staan de afvalstoffenheffing, onroerendezaakbelasting en de rioolheffing. Bent u eigenaar van een woning of bedrijfspand? Dan staat de WOZ-waarde ook op de aanslag.

Aanslag niet ontvangen?

Kijk in uw berichtenbox op Mijn Overheid. Misschien staat 'gemeente Westerwolde' aangevinkt. Hierdoor krijgt u de aanslag digitaal. Wilt u terug naar een papieren versie? Dit regelt u ook via MijnOverheid. 

Wat u moet weten

Op welke naam de aanslag staat, bekijken wij in het kadaster als het gaat om een eigen woning. Zijn er meer eigenaren? Dan staat de aanslag op de oudste persoon voor onroerendzaakbelasting (OZB) en rioolheffing. De andere persoon krijgt de aanslag afvalstoffenheffing. Gaat het om een huurwoning? Dan kijken we eerst naar de langst wonende en daarna leeftijd.

Betalen

  • Had u vorig jaar automatische incasso? Dan geldt dat ook voor dit jaar. Van maart tot en met december wordt er elke maand een bedrag van uw rekening afgeschreven. Op het aanslagbiljet ziet u rond welke dagen dit wordt gedaan.
  • Heeft u geen automatische incasso? Maak het bedrag dan zelf over op bankrekeningnummer NL76BNGH0285172875, op naam van de gemeente Westerwolde. Zet het aanslagnummer bij uw betaling. Woont u in het buitenland? Gebruik dan bij uw overschrijving ons BIC nummer: BNGHNL2G
  • Op een andere manier betalen of uw bankrekeningnummer veranderen kan online met uw DigiD