Afval scheiden

Algemeen

Scheiden van afval is belangrijk. Gooi geen lampen in de glasbak en geen plastic bij het gft. Haal folders uit het plasticfolie voordat u ze bij het oud papier doet. Plastic kan bij het restafval. Dit wordt door Omrin achteraf eruit gehaald.

PMD

Plastic verpakkingen, metaal, blikjes en drankpakken gooit u in de container voor restafval. Dit wordt achteraf uit het restafval gescheiden. Zo kunnen meer grondstoffen uit het afval worden gehaald. In 2021 hebben we daarom al 8% meer grondstoffen uit het afval gehaald dan in 2020.

GFT

Groente, fruit en tuinafval hoort in de groene (GFT) container. U kunt het ook zelf composteren, in de tuin of op uw balkon. 

Kleding, textiel en Glas

Voor glas, kleding en textiel staan er verzamelcontainers. Textiel kan goed worden hergebruikt. Textiel, maar ook schoenen en tassen, mogen in de textielcontainer. Belangrijk is dat het materiaal droog en schoon is. Glasafval is 100% opnieuw te gebruiken en dus de perfecte grondstof voor nieuw glas.

Oud papier

Oud papier kan in de papiercontainer. Karton en papier kunt u ook naar de milieustraat brengen. Papier wordt na inzameling opgelost in water totdat er een massa ontstaat. Vervuiling wordt hieruit verwijderd. Met het overblijfsel kan weer nieuw papier en karton worden gemaakt.

Ander afval

Veel ander afval kunt u kwijt bij de milieustraat.  

Afval scheiden logo