Chemisch en medisch afval laten ophalen

Klein gevaarlijk afval (kga) zoals batterijen en spaarlampen kunt u 6 keer per jaar gratis laten ophalen. Dit geldt ook voor medicijnen en ander medisch afval. Voor het ophalen meldt u zich aan. Bent u niet thuis op de ophaaldag? Zet dan het kga in de chemobox of een afgesloten doos bij de voordeur. De chauffeur rijdt op de maandag of de dinsdag langs uw huis. Grote hoeveelheden of niet-chemisch afval neemt de chauffeur niet mee.

Blikken met opgedroogd verf of lege verfblikken is geen chemisch afval. Daarom halen we dit niet op. Deze blikken mogen in de grijze container.

Ophaaldagen 2021

Wij plannen u automatisch in voor de eerstvolgende ophaaldag. Wilt u een latere datum? Geef dit dan aan bij uw aanmelding.

 

Ophaaldagen medisch en chemisch afval 2021

Ophaaldagen Aanmelden kan tot en met
Maandag 1 en dinsdag 2 februari Maandag 24 januari
Maandag 29 en dinsdag 30 maart Maandag 22 maart
Maandag 7 en dinsdag 8 juni Maandag 31 mei
Maandag 30 en dinsdag 31 augustus Maandag 23 augustus
Maandag 25 en dinsdag 26 oktober Maandag 18 oktober
Maandag 20 en dinsdag 21 december Maandag 13 december

Wat is kga?

Kga is afval met chemische stoffen zoals lood, kwik, cadmium, chroom of dioxine.  Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor milieu, mens en dier. U herkent het aan het logo op de verpakking: een container met een rood kruis. Op de site www.afvalscheidingswijzer.nl leest u of uw afval onder kga valt. Een paar voorbeelden:

  • blikken met vloeibare verfresten
  • spaar- en ledlampen
  • lege spuitbussen
  • benzine en olie
  • bestrijdingsmiddelen

Kga en medisch afval inleveren