Aanleg glasvezel

Glaspoort start in 2024 met het aanleggen van glasvezel in Ter Apel. De gemeente Westerwolde heeft met Glaspoort een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de kernen van Ter Apel en Ter Apelkanaal.

Het gaat om ruim 4.400 aansluitingen op glasvezel. Het doel is een duurzaam glasvezelnetwerk te krijgen waardoor de kernen van Ter Apel en Ter Apelkanaal op de toekomst voorbereid zijn.

Werkzaamheden

De aansluitingen worden in opdracht van Glaspoort door aannemer Allinq uitgevoerd. De graafwerkzaamheden starten in december. Begin 2024 verwacht men de eerste woningen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. De bedrijven en inwoners van Ter Apel worden nog geïnformeerd over de werkzaamheden.

decoratief

Andere dorpen en kernen

De bewoners in de buitengebieden van Westerwolde maken al gebruik van het glasvezelnetwerk. In andere kernen (buiten Ter Apel en Ter Apelkanaal) wordt glasvezel aangelegd door GlasDraad Groningen. De planning van graafwerkzaamheden en huisaansluitingen vindt u op de website van Glasdraad.

decoratief
Gebiedskaart