Wateroverlast

Als er in korte tijd heel veel neerslag valt, kan wateroverlast ontstaan.

Water op de weg

Door extreme regenbuien kan water langer op straat blijven liggen. Dat kan overlast geven. Het is te vergelijken met overlast van sneeuw, gladheid en storm.

De putten in de straten voeren het regenwater af. Gooi geen sop, olie, andere chemische stoffen, zand of vuil in de put. Dit veroorzaakt verstoppingen. Ziet u wateroverlast op straat door een verstopte put? Geef dit aan ons door.

Water in kelder of kruipruimte

Staat uw kelder of kruipruimte onder water? Of loopt het water uw huis binnen door een hevige regenbui? Probeer eerst zelf het water weg te halen met een dweil of pomp. 

  • Kruipruimtes hoeven niet waterdicht te zijn. In de meeste kruipruimtes is het mogelijk dat er water in komt te staan. Houd bij het opslaan van spullen in een kruipruimte rekening met het omhoog komen van grondwater.
  • Een kelder is een verblijfsruimte en hoort wel waterdicht te zijn. U bent zelf verantwoordelijk voor het waterdicht maken en houden van een kelder, om te voorkomen dat er grondwater of regenwater kan binnendringen.

Wateroverlast in de tuin

Wateroverlast in uw eigen tuin voorkomt u door niet de hele tuin te bestraten. Regenwater kan dan wegzakken in de grond tussen de planten, in het gras of in een grindpad. Het rioolsysteem wordt zo minder belast.

decoratief
Wie belt u wanneer?