Vervoer

Algemeen

Wilt u ergens naartoe? Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, de kapper of familie? En is er niemand die u kan helpen? Dan kunt u gebruik maken van de Buurtbus, Automaatje of de Zonnebloemauto

Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto is te huur voor iedereen die een lichamelijke beperking heeft en gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel. Door samenwerking met RSR/Welzorg en de gemeenten in Oost-Groningen is de huurprijs lager dan de commerciële prijs. Uw partner, familie of kennissen kunnen in de auto rijden. Ook kunt u bij de Zonnebloem een vrijwillige chauffeur vragen. Kijk voor meer informatie over de Zonnebloemauto op de website van de Zonnebloem. In Oost-Groningen staat de auto in Winschoten. Inwoners uit Ter Apel kunnen ook terecht in Emmen.

Reserveert u voor de eerste keer een Zonnebloemauto? Dan vraagt u een Zonnebloemauto-registratienummer aan. Dit moet op naam van de rolstoel- of scootmobielgebruiker. Hiervoor betaalt u éénmalig €10,-. Een Zonnebloem auto registratienummer kunt u hier aanvragen.

Automaatje

Het kan zijn dat u een afspraak heeft bij de huisarts, het ziekenhuis, een therapeut of ergens anders. En niemand in uw omgeving kan u brengen, halen of helpen. Bij ANWB AutoMaatje rijden vrijwilligers u met hun eigen auto naar uw afspraak. De vrijwilligers doen dit niet alleen omdat ze uw chauffeur willen zijn, maar juist omdat ze er voor u willen zijn. 

Welkom bij de ANWB - Automaatje

De Buurtbus

De Buurtbus rijdt tussen Sellingen en Stadskanaal en kan maximaal 8 personen meenemen. De Buurtbus wordt bestuurd door vrijwilligers.

Hoe werkt het?

  • Koop een enkele rit (€ 2) of maandkaart (€ 40) bij de chauffeur. Dit kan alleen met PIN worden betaald.
  • U kunt niet met de OV-chipkaart of met een Sterabonnementen reizen.
  • Houders van een studenten OV-kaart kunnen gratis meerijden als zij de speciale app op hun telefoon laten zien, samen met hun OV-kaart.
  • Per volwassene mogen 3 kinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis mee. Kinderen tot 3 jaar mogen altijd gratis mee.
  • Alle ritten worden door vrijwilligers gedaan met een 8 persoonsbus. Wettelijk mogen wij ook niet meer personen vervoeren.

Bekijk de dienstregeling buurtbus Westerwolde.

Regiotaxi of Valys-pas

Een taxipas van de Wmo is bedoeld voor chronisch zieken en mensen met een beperking. Als autorijden en reizen met openbaar vervoer niet meer lukt. Als u verder reist dan 25 kilometer dan kunt u gebruik maken van Valys-pas.