Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Een VOG vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u een afspraak. De verklaring ontvangt u binnen 2 tot 4 weken thuis per post.

Meenemen

  • Een volledig ingevuld aanvraagformulier VOG. Dit formulier moet ook ingevuld zijn door uw (toekomstige) werkgever of instantie waarvoor u vrijwilligerswerk uit gaat voeren
  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Wat u moet weten

Beoordeling

Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag. Uw VOG krijgt u per post thuisgestuurd van de Dienst Justis. Als het ministerie uw aanvraag afwijst dan krijgt u daarover een brief.

VOG via uw werkgever

Heeft u de VOG nodig voor een functie? Dan krijgt u meestal het aanvraagformulier van uw (toekomstige) werkgever. Of de instantie waar u vrijwillig voor aan de slag gaat. De werkgever heeft al een gedeelte ingevuld en ondertekend. U kunt alleen online een VOG aanvragen als de aanvraag wordt gestart door de (toekomstige) werkgever.

Niet in BRP

Als u niet staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) dan dient u het aanvraagformulier in bij Justis. Bijvoorbeeld als u tijdelijk in Nederland werkt of in het buitenland woont.

Kosten

De kosten zijn € 41,35.