Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Algemeen

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Hiermee laat u zien dat er geen bezwaar is voor een bepaalde taak of functie.

VOG via uw werkgever

Heeft u de VOG nodig voor een functie? Dan krijgt u meestal het aanvraagformulier van uw (toekomstige) werkgever. Of de instantie waar u vrijwillig voor aan de slag gaat. De werkgever heeft al een gedeelte ingevuld en ondertekend. U kunt alleen online een VOG aanvragen als de aanvraag wordt gestart door de (toekomstige) werkgever.

Niet in BRP

Als u niet staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) dan vraagt u een VOG aan bij Justis. Bijvoorbeeld als u tijdelijk in Nederland werkt of in het buitenland woont.

Wat moet u meenemen?

  • Een volledig ingevuld aanvraagformulier VOG. Dit formulier moet ook ingevuld zijn door uw (toekomstige) werkgever of instantie die om de VOG vraagt
  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Beoordeling

Het ministerie van Veiligheid en Justitie beoordeelt uw aanvraag. Uw VOG krijgt u per post thuisgestuurd van de Dienst Justis. Als het ministerie uw aanvraag afwijst dan krijgt u daarover een brief.

Gratis VOG

Soms is het als vrijwilligers mogelijk om een gratis VOG aan te vragen. Dit moet de organisatie waarvoor u vrijwilligerswerk doet voor u klaarzetten.

Kosten

De kosten zijn € 43,40