Rookmelders voor Wmo-cliënten

Bent u 65 jaar of ouder, heeft u een Wmo-indicatie en woont u in de gemeente Westerwolde? Dan bieden wij u gratis een rookmelder aan. Als u hiervoor in aanmerking komt, ontvangt u een brief met een antwoordkaart. Met deze antwoordkaart kunt u zich aanmelden. Wij nemen vervolgens contact op om een afspraak met u in te plannen. Inwoners in Veelerveen, Vriescheloo en Wedde zijn als eerste aan de beurt.

Het plaatsen

Afhankelijk van de grootte van uw woning plaatsen wij 1 of 2 rookmelders. De medewerkers die de rookmelders plaatsen zijn aan hun kleding als zodanig herkenbaar en kunnen zich legitimeren.

Gefaseerd

Het plaatsen van de rookmelders doen wij gefaseerd per regio en (dorps)kern. Alle kernen van de gemeente komen aan bod, maar niet alle kernen kunnen gelijktijdig worden bezocht. Daardoor heeft dit project een looptijd van circa twee jaar. Zodra uw dorp aan de beurt is en u komt hiervoor in aanmerking dan ontvangt u een brief.

Achtergrond

Wij plaatsen gratis rookmelders zodat onze inwoners zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis kunnen wonen. De rookmelder kan ervoor zorgen dat u kunt vluchten en geen slachtoffer wordt van brand of (minstens zo gevaarlijk) rook.