Over Westerwolde

De gemeente Westerwolde bestaat sinds 1 januari 2018 en is ontstaan na de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde. In totaal heeft de gemeente Westerwolde ruim 26.000 inwoners. De gemeente heeft een oppervlakte van 280 km2 en telt elf kernen en ruim tachtig dorpen en gehuchten.

Regio Westerwolde

De naam Westerwolde is al zo’n duizend jaar oud en is ontstaan als benaming voor de streek in het oosten van de provincie Groningen. Een gebied dat gekenmerkt wordt door de Mussel Aa, de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa. Het fraaie en weidse landschap kent mooie vergezichten en rustieke waterlopen. Met de fusie van de gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde is het oorspronkelijke Westerwolde vrijwel helemaal weer in ere hersteld. De regio Westerwolde heeft een rijke geschiedenis. In de vestingdorpen Oudeschans en Bourtange is dit direct tastbaar. Ook de Burcht in Wedde en het klooster in Ter Apel zijn stille getuigen van een indrukwekkende historie. Lees meer over:

Het logo en wapen

Met trots draagt de gemeente Westerwolde haar nieuwe logo en wapen. In een animatie geven we uitleg over het tot standkomen van het logo en wapen.

Archief

In ons archief kunt u terecht voor archiefstukken vanaf 1811. Bijvoorbeeld voor stamboomonderzoek of voor oude bouwtekeningen. Hiervoor maakt u een afspraak via 0599 32 02 20.