Hulp bij opgroeien

Algemeen

Als opgroeien of opvoeden (even) niet goed gaat kunt u als ouder, verzorger of jij als kind, informatie en advies krijgen bij het Centrum Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV).

Wie helpen wij?

Wie? Waarvoor?
Ouders en opvoeders Bijvoorbeeld bij vragen over de opvoeding van uw kinderen of als u hier hulp bij zoekt
Jeugdigen Als je je thuis, binnen je familie of in je vriendenkring niet prettig voelt of problemen hebt
Professionals Als u graag overleg wilt of op zoek bent naar passende hulp voor een jongere of een gezin

Bel met ons of stuur een e-mail naar cjgv@westerwolde.nl. Wij reageren zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 2 werkdagen. In crisissituaties op werkdagen na 17.00 uur tot de volgende ochtend 08.30 uur en in het weekend neemt u contact op met Spoed voor Jeugd GroningenVeilig Thuis Groningen of Jeugdbescherming Noord.

Vertrouwenspersoon Jeugdhulp

Als u te maken heeft met jeugdhulp dan krijgt u de juiste hulp en wordt u met respect behandeld. Dat geldt voor u als (pleeg)ouder, verzorger en jongere / (pleeg)kind. Bent u niet tevreden? Dan kunt u dit laten weten. De vertrouwenspersoon jeugdhulp kan u helpen. U kunt uw vragen kwijt, vertellen waar u mee zit of als u een klacht heeft, hierover praten. De persoon luistert naar u, vertelt u over uw rechten en zoekt samen naar oplossingen. Als dit niet genoeg is, dan kunt u dit laten weten via de klachtenprocedure. Ook in hierbij kan de vertrouwenspersoon u helpen. Deze hulp kost niets.

AKJ en Zorgbelang Groningen

Het vertrouwenswerk binnen onze gemeente wordt gedaan door het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ) samen met Zorgbelang Groningen. De vertrouwenspersonen zijn bereikbaar via het landelijk nummer 088 555 10 00 of via info@akj.nl. Jongeren die in jeugdhulpinstellingen wonen en/of behandeld worden, krijgen vaak een vertrouwenspersoon van Zorgbelang Groningen op bezoek.