Winnaars fotowedstrijd gemeentegids bekend

6 januari 2021
In het voorjaar van 2021 verschijnt de nieuwe gemeentegids van de gemeente Westerwolde. De gemeente wil de gids niet alleen voor inwoners maken, maar ook met. Daarom is er een fotowedstrijd georganiseerd. Inwoners konden hun twee mooiste foto’s insturen. De drie winnende foto’s worden gepubliceerd in de gemeentegids. Daarnaast ontvangen de winnaars een geldbedrag.

De prijsuitreiking

Vanmiddag hebben burgemeester Jaap Velema en fotograaf Metha Eikens online de prijzen uitgereikt. De eerste prijs (75 euro) gaat naar Jeanique van den Berg uit Sellingen. De jury is onder de indruk van het gekozen perspectief. De foto neemt je écht mee op een kanotocht over de Westerwoldse Aa. De jury vindt het een goede weerspiegeling van Westerwolde. Een terechte winnaar!
De tweede prijs (50 euro) is voor Wesley Vroom uit Ter Apel. Zijn foto maakt indruk op de jury. Het is een krachtige foto. Het is knap om een dier zo scherp op de foto te krijgen.
De derde prijs (25 euro) is voor Inkrid Feil uit Bellingwolde. De jury prijst de compositie. De combinatie van de woeste ondergrond, de heldere blauwe lucht en het stille water maken een prachtige natuurfoto.