Wie wordt de eerste ‘Westerwolder van het jaar’?

9 oktober 2019
Natuur in Westerwolde
De gemeente Westerwolde zoekt kandidaten voor de verkiezing ‘Westerwolder van het jaar’. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de redactie van de Kanaalstreek, Ter Apeler Courant en Het Streekblad. Burgemeester Jaap Velema maakt de winnaar bekend tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op donderdag 9 januari 2020.

Burgemeester Jaap Velema: “In onze gemeente wonen veel mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een goed doel of zich met veel passie belangeloos inzetten voor hun dorp of gemeente. Kent u zo iemand in uw omgeving? Laat het ons dan weten!”

Kandidaten aandragen

Vanaf vandaag kunnen kandidaten worden aangedragen voor de titel ‘Westerwolder van het jaar’. Een absolute voorwaarde is dat deze kandidaten in de gemeente Westerwolde wonen en in 2019 een bijzondere prestatie hebben geleverd. Inwoners kunnen hun motivatie sturen naar terapelercourant@ndcmediagroep.nl.

Stemmen

Een onafhankelijke jury kiest uit de aangedragen kandidaten vijf genomineerden voor de finale. Inwoners kunnen tot 31 december een stem uitbrengen op één van de 5 genomineerden. De stemmen samen bepalen de winnaar op 9 januari 2020. Stemmen kan via de website van de Kanaalstreek, Ter Apeler Courant en Het Streekblad of per e-mail of per post.