Westerwoldse jongeren kunnen meedoen aan FC Groningen Buurt Battle

19 februari 2020
Logo Fc Groningen
Jongeren uit de gemeente Westerwolde in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan de FC Groningen Buurt Battle. Tijdens de Buurt Battle volgen de jongeren gedurende 7 weken verschillende voetbaltrainingen. Met het voetvallen en het uitvoeren van maatschappelijke activiteiten verdienen de deelnemende jongeren punten waarmee ze een plekje in het finaleteam kunnen bemachtigen. Dit team vertegenwoordigt de gemeente tijdens de finaledag op woensdag 29 april 2020.

Kick-off op 11 maart

Op woendsag 11 maart om 14.30 uur is de kick-off van de Buurt Battle op Sportpark 't Heem in Ter Apel. De trainingsdagen zijn op woensdag 18 en 25 maart en op 1, 8, 15 en 22 april. Deelname is gratis. Jongeren kunnen zich tot en met vrijdag 6 maart 2020 voor de Buurt Battle aanmelden bij Siebren van der Molen via e-mail: s.vandermolen@hvdsg.nl. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen.

Gemeente Westerwolde Beweegt

De Buurt Battle is een initiatief van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en heeft onder andere als doel het verhogen van de sportparticipatie van jongeren. Het initiatief past goed binnen de doelstelling van Gemeente Westerwolde Beeweegt. Gemeente Westerwolde Beweegt is een samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en Stichting Welzijn Westerwolde en richt zich op het bevorderen van een gezonde leeftstijl bij inwoners door middel van sport- en beweegactiviteiten.