Westerwolde samen met Berg en Dal en Winterswijk Wandelgemeente 2020

1 april 2020
De gemeente Westerwolde mag zich samen met de Gelderse gemeenten Berg en Dal en Winterswijk Wandelgemeente van het jaar 2020 noemen. Eind vorig jaar werd bekend dat deze 3 gemeenten door wandelkrant ‘Te Voet’ waren genomineerd voor deze titel. Vandaag zou officieel de verkiezingsstrijd losbarsten, maar alle 3 gemeenten vinden het in deze tijden van crisis ongepast om de strijd met elkaar aan te gaan. In nauw overleg met ‘Te Voet’ is daarom besloten dat alle 3 genomineerde gemeenten de titel ‘Wandelgemeente van het jaar 2020’ mogen voeren.

Wethouder Luth: "Schouder aan schouder"

Ik ben heel blij met dit besluit," aldus wethouder Giny Luth. "In deze tijden moet je schouder aan schouder staan en voelt het niet goed om de strijd met elkaar aan te gaan. Als 3 mooiste wandelgemeenten van Nederland kunnen we elkaar juist ook versterken. We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en onderscheiden ons qua wandelmogelijkheden. Westerwolde kent talloze prachtige wandelroutes waar men, zeker in deze bizarre tijd, heerlijk kan ontspannen. Maar dat geldt zeker ook voor Berg en Dal en Winterswijk."

Krachten bundelen

De komende tijd bekijken de gemeenten Berg en Dal, Winterswijk en Westerwolde in samenwerking met wandelkrant ‘Te Voet’ hoe ze hun krachten kunnen bundelen en kunnen investeren in een gezamenlijke campagne waarin wandelen in de 3 mooiste wandelgemeenten van Nederland wordt gepromoot.