Westerwolde presenteert een ‘Kleurrijk Westerwolde’

2 oktober 2019
Regenboogvlag wappert
Startnotitie seksuele- en genderdiversiteit gemeente Westerwolde klaar. Vrijdag 11 oktober 2019, op de landelijke Coming Outdag, hijsen alle Groninger gemeenten vanaf 8.30 uur in estafettevorm de regenboogvlag. Om 8.41 uur hijst wethouder Giny Luth de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Wedde. Inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Omdat de gemeente Westerwolde meer wil doen dan alleen de vlag hijsen, wordt die ochtend ook de ‘startnotitie seksuele- en genderdiversiteit’ gepresenteerd.

Startnotitie seksuele- en genderdiversiteit

Er is de afgelopen maanden samen met een externe klankbordgroep gewerkt aan de startnotitie seksuele- en genderdiversiteit. Deze startnotitie Kleurrijk Westerwolde ligt vrijdagochtend 11 oktober ter inzage op het gemeentehuis in Wedde. Inwoners en belangstellenden zijn na het hijsen van de vlag welkom om met de gemeente en de klankbordgroep in gesprek te gaan over deze startnotitie en LHBTI in Westerwolde.

Regenboogconvenant

Op 11 oktober 2018 ondertekenden alle Groninger gemeenten samen met de provincie Groningen het regenboogconvenant. Daarmee spraken zij af om zich in te zetten voor de veiligheid, weerbaarheid, sociale acceptatie en zichtbaarheid van LHBTI-inwoners in onze provincie, zodat iedereen zichzelf kan zijn. Namens de gemeente Westerwolde ondertekende wethouder Giny Luth het regenboogconvenant. De startnotitie is een van de eerste stappen die de gemeente Westerwolde zet op LHBTI gebied.