Westerwolde eerste Cittaslow-gemeente met videoclip en website

27 november 2018
Burgemeester Klaassen presenteerde gisteren, 27 november 2018, het Cittaslow-lied en – website.

Het Westerwoldse Cittaslow-gevoel is door zanger Klaas Spekken vertolkt in een lied en videoclip. Om het Cittaslow-gevoel extra kracht bij te zetten, heeft de gemeente ook een Cittaslow-website laten bouwen, www.cittaslowwesterwolde.nl. De website dient als platform waar verbindingen kunnen worden gelegd tussen Cittaslow-supporters, inwoners en andere belangstellenden. Burgemeester Leendert Klaassen presenteerde beide initiatieven tijdens een netwerkbijeenkomst voor Cittaslow-supporters op dinsdag 27 november 2018.

Met zowel het Cittaslow-lied als de Cittaslow-website is Westerwolde uniek in het landelijke Cittaslow-netwerk. Aan het lied en de videoclip werkte Klaas Spekken samen met Joost van der Beek (gitarist) en Leon Stikfort (videoclip). De Cittaslow-website, waar iedereen terecht kan voor informatie over Cittaslow, is een samenwerking tussen de gemeente en Cittaslow-supporter Koopmans & Van Dalen Communicatie.

Oorkondes voor nieuwe Cittaslow-supporters

Naast de presentatie van het lied en de videoclip en de lancering van de website, was er tijdens de netwerkbijeenkomst aandacht voor 6 nieuwe Cittaslow-supporters. Zij ontvingen uit handen van burgemeester Leendert Klaassen een oorkonde.

Het Cittaslow-keurmerk

De gemeente Westerwolde is aangesloten bij het internationale netwerk van Cittaslow-gemeenten. Cittaslow is een internationaal kwaliteitskeurmerk dat is voorbehouden aan gemeenten tot 50.000 inwoners, die zich onderscheiden door hun aandacht voor leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorische waarden en behoud van de eigen identiteit.