Werkbezoeken

24 juni 2019
Werkbezoek Rolloek Ter Apel
Regelmatig bezoeken onze bestuurders een bedrijf in de gemeente. Deze maand waren Hotel Boschhuis in Ter Apel, de COOP in Bellingwollde en Rolloek in Ter Apel aan de beurt.

Bezoek aan Hotel Boschhuis

Deze maand keer was wethouder Giny Luth te gast in een van de mooiste plekjes van Westerwolde, namelijk Hotel het Boschhuis in Ter Apel. Dit unieke hotel, dat sinds 1987 een familiebedrijf is, wordt sinds 2016 officieel gerund door Marcel en Janine Porrenga. Voor wie bekend is met het Boschhuis weet dat het een plek is waar een gezellige sfeer, rust en een prachtige omgeving samen komen. Niet voor niets komen mensen van heinde en verre voor een overnachting in het hotel of een kopje koffie op het terras!

Bezoek COOP Bellingwolde

Woensdagmiddag was het de beurt aan de COOP supermarkt in Bellingwolde. Supermarktmanager Ronald Brink vertelde vol enthousiasme over wat er komt kijken bij het draaiende houden van een supermarkt. Deze supermarkt is een belangrijke trekpleister voor het dorp Bellingwolde. Niet alleen uit de omliggende dorpen, maar ook uit Duitsland komen hier veel mensen de dagelijkse boodschappen doen. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de supermarkt en het magazijn.

Bezoek Rolloek Ter Apel

Het laatste bedrijfsbezoek van deze maand werd afgelegd bij Rolloek.nl in Ter Apel. Eigenaar Richart Joling is een aantal jaar geleden begonnen met de verkoop en installatie van rolluiken, maar breidde het aanbod al snel uit met onder andere screens, raamdecoratie, horren, terrasoverkappingen en deuren. Rolloek.nl is daarnaast actief bezig op het gebied van sociaal maatschappelijk ondernemen, bij het bedrijf werken namelijk meerdere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met hun werk bij Rolloek.nl wordt deze afstand verkleind of zelfs helemaal weggenomen. Een mooi voorbeeld voor andere ondernemers in Westerwolde!