Waardering en complimenten voor pleegouders in Westerwolde

31 oktober 2019
affiche pleegzorg
Vandaag start de #WeekvandePleegzorg. In deze week wordt aandacht gevraagd voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In Westerwolde zijn ongeveer 40 pleegouders. Zij zijn uitgenodigd voor een kop koffie met wethouder Wietze Potze tijdens de Week van de Pleegzorg. Tijdens dit koffiemoment ontvangen de pleegouders als blijk van waardering het Westerwolde Compliment t.w.v. € 200.

Pleegouders gezocht

In de provincie Groningen zorgen ruim 500 pleegouders samen voor meer dan 600 pleegkinderen. Toch is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Daarom is er op dinsdag 12 november een informatieavond in Wedde. Op deze avond vertellen medewerkers over de verschillende pleegzorgvormen, de begeleiding die pleegouders krijgen en over waar je op voorbereid moet zijn als pleegouder. Ook schuift er een pleegouder aan die uit eigen ervaring vertelt. De informatieavond is gratis en geheel vrijblijvend. Aanmelden en meer informatie: www.elker.nl/weekvandepleegzorg.

Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur
Datum: Dinsdag 12 november
Locatie: Gemeentehuis Wedde, Hoofdweg 2

Pleegzorg in Nederland

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Meer informatie over pleegzorg is te vinden op www.elkerpleegzorg.nl en www.openjewereld.nu.