VVB vernieuwde campagne 'Modder op de weg'

25 september 2019
Campagne 'Modder op de weg'
Het is weer oogsttijd. Boeren en loonwerkers rijden met groot materieel om de oogst van het land te halen. De modder die daarmee op de weg komt, zorgt ervoor dat de weg verraderlijk glad kan zijn. Boeren plaatsen daarom waarschuwingsborden en maken de weg schoon. Toch in de slip geraakt? Onthoud dan: stuur recht, gas los en rustig uit laten rollen…

Een (verkeers)veilige oogsttijd bereik je samen: boeren en weggebruikers. Onder loonwerkers en boeren is het een veelbesproken onderwerp, geeft Geert Bruggers van Loonbedrijf Bruggers aan. “Dit soort zaken behandel ik met mijn jongens en als het nodig is, dan spreken we elkaar hier ook op aan”, vertelt hij. “dat is heel normaal in onze sector.” Het valt hem op dat het geduld en begrip van medeweggebruikers de laatste jaren minder is geworden. “Ik vraag me wel eens af of deze mensen inzien dat wij als agrariërs zorgen voor hun voedsel. Mensen lijken zich niet meer bewust van waar hun eten vandaan komt. Heb als weggebruiker wat meer geduld en begrip voor ons werk, dan zorgen wij voor een goede oogst.”

Om boeren, loonwerkers en weggebruikers te wijzen op hun verantwoordelijkheden bij modder op de weg, presenteert Verkeerswijzer Groningen een nieuwe campagne. Boeren en loonwerkers worden tijdens de campagneperiode gewezen op hun verantwoordelijkheid voor het schoonhouden van de weg. De campagne voor weggebruikers informeert weggebruikers over wat te doen wanneer ze in een slip raken.

Meer informatie is te vinden op www.verkeerswijzergroningen.nl.