Voormalige MB-puzzelfabriek gevuld met nieuwe bedrijven

11 oktober 2018
Wethouder Giny Luth voor MB puzzelfabriek Ter Apel
Wethouder Giny Luth van Economische Zaken van de gemeente Westerwolde heeft een bedrijfsbezoek aan Bedrijvenpark MB aan de Nomdenweg in Ter Apel gebracht.

In het eerste gedeelte van het bedrijfsbezoek werd eerst garage Renault Herbers in Ter Apelkanaal bezocht. Björn en Justin Herbers runnen het bedrijf dat hun vader in 1976 heeft opgezet. Per jaar verkoopt Herbers zo’n 800 auto’s, waarvan ongeveer de helft via internet. ‘Het maakt dus niet uit waar je zit met je bedrijf, als je maar goede internetverbindingen hebt’, zegt wethouder Giny Luth. Het afgelopen jaar heeft de gemeente een stuk grond achter het bedrijf aan Herbers verkocht, om aan de groeiende ruimtevraag tegemoet te komen.

In het tweede gedeelte werd Bedrijvenpark MB in Ter Apel bezocht. Herbers heeft deze voormalige puzzelfabriek van Milton Bradley vorig jaar gekocht van een investeerder. Sindsdien hebben de gebroeders Herbers het pand opgeknapt, het pand van het gas afgehaald en allerlei andere duurzaamheidsmaatregelen genomen. Binnenkort worden er zonnepanelen op het dak gelegd. Beheerder Bas Daamen van Bedrijvenpark MB heeft zelf ook zijn bedrijf Daamen Car Cleaning gevestigd in het pand. Daarnaast is er onder andere een verzekeringskantoor, een meubelmaker, een aannemer, een buigcentrale en een grote fietsenzaak van ongeveer 2.400 vierkante meter in het pand gevestigd. Het totale aantal medewerkers van de bedrijven is ondertussen al gegroeid naar meer dan 30. Op dit moment zijn nog verschillende productie- en opslagruimtes beschikbaar van 200 tot 7.500 vierkante meter. Ook zijn er nog kantoorruimtes vrij van 25 tot 450 vierkante meter.

Wethouder Giny Luth is enthousiast over het bedrijvenpark: ‘Dit is een prachtig voorbeeld van hoe jonge lokale ondernemers elkaar kunnen vinden en elkaar kunnen versterken en daarbij ook nog oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen houden’.