Veilig Wonen Scan

Om inbraken in Westerwolde tegen te gaan, biedt de gemeente Westerwolde samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de politie en woningcorporatie Acantus 50 gratis woningscans aan. Tijdens deze scan wordt een woning van binnen én buiten gecontroleerd op veiligheid. Inwoners van Westerwolde kunnen zich hier aanmelden voor een Veilig Wonen Scan. Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden (inmiddels hebben 50 inwoners zich aangemeld voor een gratis scan).

Waarom een Veilig Wonen Scan

Een inbraak veroorzaakt vaak niet alleen materiële schade, maar ook emotionele schade. Burgemeester Jaap Velema: “Een inbraak kan een grote impact hebben op het gevoel van veiligheid. Daarom willen wij er samen met inwoners voor zorgen dat de kans op een woninginbraak kleiner wordt zodat zij zich veilig voelen in hun woonomgeving.” Vanaf 7 oktober 2019, tijdens de ‘Week van de Veiligheid’, kunnen inwoners zich hier aanmelden voor een Veilig Wonen Scan (zolang de voorraad strekt).

Meer informatie over de Veilig Wonen Scan

Op afspraak komt een onafhankelijk adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid bij inwoners thuis om de woning te controleren. Hang- en sluitwerk wordt nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden uitgelegd en inwoners krijgen praktische tips over wat ze zelf kunnen doen om een woninginbraak te voorkomen.