Twee Koninklijke Onderscheidingen in Westerwolde

28 april 2021
Cor Kosmeier Koninklijke Onderscheiding
Maandag 26 april worden de heer Cor Kosmeier (77) uit Bourtange en de heer Bob Schnieders (81) uit Ter Apelkanaal Koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beide hebben zich op bijzondere wijze als vrijwilliger voor de samenleving ingezet. Burgemeester Jaap Velema reikt de lintjes maandagochtend op gepaste afstand persoonlijk uit. Bij de uitreikingen zijn in verband met de coronamaatregelen slechts een handjevol mensen aanwezig.

De heer Cor Kosmeier

De heer Cor Kosmeier uit Bourtange is een molenaar in hart en nieren. Een groot deel van zijn leven heeft hij zich ingezet voor molens, een belangrijk stuk cultureel erfgoed. Hij was 22 jaar lang vrijwillig molenaar van molen De Korenschoof in Noordlaren. Het behoud en de veiligheid van molens en het doorgeven van zijn vakmanschap hadden altijd zijn bijzondere aandacht. Op dit moment is de heer Kosmeier betrokken bij het weer draaibaar maken van de Veldkamps Meuln in Bellingwolde.

De heer Bob Schnieders

De heer Bob Schnieders uit Ter Apelkanaal zet zich al meer dan een halve eeuw als vrijwilliger in. Hij was medeoprichter en voorzitter van de Scheidsrechtervereniging Hondsrug Zuidoost Drenthe. Als secretaris van de Uitvaartvereniging Sint Joseph Zandberg voerde hij diverse vernieuwingen door, zoals het aanstellen van vrouwelijke dragers en een boekje met uitvaartwensen. Van 2003-2012 was de heer Schnieders bestuurslid van de Federatie voor Begrafenisinstellingen zonder Winstoogmerk (FKB). Sinds 2009 is hij, eerst als voorzitter en nu als vrijwilliger, actief bij de parochie Heilig Kruis locatie Zandberg. De heer Schnieders is onder andere betrokken geweest bij de fusie van vijf parochies tot één grote fusieparochie.

Foto

De foto is gemaakt door Huisman Media.