Toeristenbelasting

Als u overnacht in Westerwolde en niet in de gemeente woont, dan betaalt u toeristenbelasting. Bent u eigenaar van een camping of hotel, dan int u de toeristenbelasting en draagt dit af aan de gemeente. Heeft u vragen? Bel ons.

Bel met de gemeente 0599 32 02 20

Wat u moet weten

Particulieren

Overnacht u in een hotel, pension, vakantiehuisje, camping of bed and breakfast in de gemeente Westerwolde? En woont u niet in de gemeente? Dan beschouwt de gemeente Westerwolde u als een toerist. Ook als u om zakelijke reden in de gemeente bent. U betaalt dan toeristenbelasting. Deze is inbegrepen bij de kosten van uw overnachting. Lees op de website van de Rijksoverheid meer over toeristenbelasting en waarom u dit betaalt.

Ondernemers

Bent u eigenaar van een hotel, pension, vakantiehuisje, camping of bed and breakfast? U int dan de toeristenbelasting voor de gasten in uw verblijf die niet in de gemeente Westerwolde wonen. Deze draagt u vervolgens af aan de gemeente.

U ontvangt elk jaar een aangifteformulier. Daarmee geeft u het aantal overnachtingen van toeristen door. Op basis daarvan betaalt u de toeristenbelasting over dat jaar.

Tarief

Het tarief is € 1,25 per persoon per nacht.