Tentoonstellingen in het gemeentehuis

Er zijn twee nieuwe tentoonstellingen te bekijken in de hal van het gemeentehuis. Tot en met juni kunt u de kalebassen van Carola Auceps en de schilderijen van Astrid de Roo-Bos bekijken.  

Verschillende kalebassen

Carola Auceps is altijd creatief bezig geweest. Op Curaçao maakte zij in 2005 voor het eerst kennis met de tropische versie van de kalebas. Zij was direct geboeid. Toen begon haar ‘kunstenaarsbestaan’ pas echt. Gedroogde kalebassen hebben een houtachtig patroon. Daar kon ze alle kanten mee op. De Afrikaanse en Australische kunst zijn haar grootste inspiratiebronnen. Ze werkt met kalebassen in allerlei vormen en afmetingen. Voor het schilderen van de motieven gebruikt zij alleen een doek en stokjes. Dat kost geduld, maar het is ook heel rustgevend om te doen.

Gevoelens vormgegeven

Ook de tentoonstelling van Astrid de Roo-Bos staat in de hal van het gemeentehuis. Door persoonlijke omstandigheden moest zij een stap terug te doen om aan haarzelf te werken. De vele emoties die ze voelde, kon ze door schilderkunst vorm en kleur geven. Haar ‘therapiehobby’ is inmiddels na vier jaar uitgegroeid tot een professionele bezigheid. Elke dag is ze bezig met dit bijzondere werk. Zij hoopt dat mensen zich herkennen in haar werk en dat elk werk een bepaald gevoel oproept.

Kom gerust een kijkje nemen. Het is weer de moeite waard!