Subsidies en informatie energiebesparing

Hoe verduurzaam ik mijn huis?

Neem uw huis onder de loep met de Quickscan op Energieloket Groningen. U beantwoordt eerst een paar vragen over uw huis. Daarna ziet u welke energiebesparende maatregelen bij uw specifieke woonsituatie passen. Ook krijgt u een indicatie van wat dit kost en wat het u kan opleveren. Het advies wordt in een overzichtelijk rapport vrijblijvend naar u gemaild.

Lokale initiatieven

Bent u op zoek naar lokale energie initiatieven aan wie u vragen kunt stellen? Of wilt u zelf een initiatief opzetten? Op Energieloket Groningen staan alle initiatieven die aangesloten zijn en informatie om een initiatief te starten.

Over lokale initiatieven

In steeds meer gemeenten zijn initiatieven actief om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Denk bijvoorbeeld aan collectieve aanbiedingen van spouwmuur- en vloerisolatie. Het initiatief neemt dan het meeste voorwerk uit handen. Dus informatie zoeken, aanbieders uitnodigen, selecteren op basis van type product, kwaliteit, betrouwbaarheid aanbieder en natuurlijk onderhandelen over de prijs en garanties.

Visie op de duurzaamheid

Bekijk hier ook onze visie op de duurzaamheid. Hierin staat hoe Westerwolde omgaat met duurzaamheid en energiebesparing.