Sport- & Beweegcafé

11 juni 2018
De gemeente Westerwolde organiseert op maandag 2 juli 2018 voor de 2e keer een sport- en beweegcafé in Zaal 12 in Vlagtwedde.

Dit keer is het thema: Is jouw organisatie klaar voor nieuwe privacywetgeving? Het programma duurt van 19.30 uur tot ongeveer 21.15 uur waarna er gelegenheid is om met elkaar te praten over de ontwikkelingen binnen uw vereniging/organisatie. De avond is gericht op sportverenigingen, maar ook alle andere maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties in Westerwolde zijn welkom!

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Op 25 mei 2018 werd de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in Nederland ingevoerd Sportverenigingen en maatschappelijke organisaties hebben daar ook mee te maken. De meeste verplichtingen die in de AVG zijn opgenomen kunnen redelijke eenvoudig worden nagekomen. Maar dan moet je als bestuurder wel weten wat je moet doen.

Stappenplan

Het thema AVG wordt deze avond verzorgd door De Haan Advocaten & Notarissen. Zij begeleiden sportverenigingen en maatschappelijke organisaties op het gebied van de nieuwe AVG en de stappen die zij kunnen doorlopen. Denk hierbij aan acties op het gebied van: ledenadministratie, opzegging van lidmaatschap, sponsorbeheer en vrijwilligersbeleid. Tijdens de bijeenkomst is er ook aandacht voor de communicatiekanalen die verenigingen gebruiken.

Programma

  • 19.15 uur inloop
  • 19.30 uur welkom door Bart Huizing, wethouder sport
  • 19.40 uur AVG door Jasper Gevers, De Haan Advocaten & Notarissen
  • 21.15 uur afsluiting door Bart Huizing en aansluitend netwerken

Aanmelden

Wij hopen u op maandag 2 juli in Zaal 12 te ontmoeten. Aanmelden kan tot en met woensdag 27 juni via j.kamminga@hvdsg.nl.

Samen zetten we Westerwolde sportief op de kaart!