Renovatie bruggen Vriesseweg Vesting Bourtange

In verband met de renovatie van 3 bruggen in de Vriesseweg naar de Vesting Bourtange is de Vriesseweg tussen de parkeerplaats bij het infocentrum van de Vesting Bourtange en het Markplein gestremd voor het gemotoriseerde verkeer tot 1 oktober 2020.

De werkzaamheden, die oorspronkelijk gepland waren van 6 januari t/m 1 juni, duren tot 1 oktober doordat er meer schade aan de bruggen bleek dan oorspronkelijk ingeschat. 1 brug verkeerde in zodanig slechte staat van onderhoud dat deze compleet moet worden vernieuwd. De 3 vestingbruggen worden fasegewijs aangepakt. Het gemotoriseerde bestemmingsverkeer naar de Vesting Bourtange wordt met gele borden omgeleid via de rondweg Bourtange (N365). Voor voetgangers, mindervaliden en mensen met een kinderwagens is er tijdelijk een noodbrug over de vestinggracht neergelegd. Zij kunnen vervolgens via een tijdelijke route via rijplaten langs de vestingwallen de vesting bereiken. Voor fietsers vanaf de westzijde is voorzien in een tijdelijke fietsenstalling langs de Vriesseweg. Zij kunnen vervolgens lopend de vesting bereiken.

Batterijenstraat 12 blijft ten alle tijde bereikbaar. De werkzaamheden worden verricht door Bouwbedrijf Blokzijl uit Blijham. De vuilnisophaaldienst kan aanrijden via de Oostzijde van de Vesting.

Meer informatie over de werkzaamheden: nieuwsbrief 'werkzaamheden bruggen Vesting Bourtange'

Omleidingskaart Bourtange