Regionale Veteranendag op zaterdag 22 juni in Bourtange

5 juni 2019
Op zaterdag 22 juni 2019 vindt in ’s Lands Huys’ in Bourtange, ter gelegenheid van de Nationale Veteranendag, een bijeenkomst plaats voor oorlogsveteranen en hun partners uit de gemeenten Oldambt en Westerwolde. Met deze regionale Veteranendag willen de beide gemeentebesturen waardering tonen voor de inzet en moed die de veteranen hebben getoond tijdens verschillende vredesmissies.

Het doel van de regionale Veteranendag is het verkrijgen van bekendheid met en waardering voor de veteranen. Het officiële gedeelte begint met een welkomstwoord van burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde namens de beide gemeenten. Vervolgens is er een toespraak van een gastspreker. Tijdens het informele deel krijgen de aanwezigen volop de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje onderling ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden

Er zijn ruim 300 geregistreerde oorlogsveteranen met hun eventuele partner uitgenodigd. De veteranen hebben gediend in onder andere Indië, Libanon, Cambodja, de Balkan, Iran en Afghanistan. Veteranen die geen lid zijn van het Veteraneninstituut kunnen zich tot en met maandag 10 juni aanmelden bij de gemeente Westerwolde: telefoonnummer 0599 32 02 20 of via gemeente@westerwolde.nl.

Foto: Veteranendag 2018