Regelgeving en bekendmakingen

Al onze regelgeving en officiële bekendmakingen plaatsen wij op overheid.nl. Zoals berichten over bouwplannen, vergunningen of nieuwe verordeningen. Wilt u op de hoogte blijven? Dan kunt u zich abonneren op de e-mailservice van overheid.nl. Of download de app.

Bekendmakingen in de krant

Naast de plaatsing op overheid.nl, plaatsen wij onze bekendmakingen ook tweewekelijks in de Kanaalstreek en het Streekblad. Dat doen we in de oneven weken.

Verordeningen en beleidsregels

In verordeningen staan regels over gemeentelijke zaken. Bekendmakingen zijn openbare plaatsingen over besluiten of gebeurtenissen die voor u belangrijk kunnen zijn. Bijvoorbeeld bouwplannen, vergunningen of regels. Een verordening, bijvoorbeeld de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening), is een wet die geldt voor iedereen binnen de gemeente. In een beleidsregel staat hoe het college van burgemeester en wethouders zijn bevoegdheden uitvoert. Een beleidsregel is geen wet maar een richtlijn. Hiervan moet het college zich houden. De gemeenteraad stelt verordeningen vast. Het college van burgemeester en wethouders stelt beleidsregels vast.