Rechtstreekse busverbinding Ter Apel - Zernikecomplex

19 december 2018
bus
Sinds vorige week is er in de spits een rechtstreekse busverbinding tussen Ter Apel en het Zernikecomplex in Groningen.

Inwoners kunnen nu, zonder overstappen, van en naar het Zernikecomplex reizen. De bus rijdt via Stadskanaal en Gieten naar Groningen. Het OV-Bureau Groningen Drenthe komt met de rechtstreekse verbinding de gemeente tegemoet in haar nadrukkelijke wens tot een snellere verbinding tussen Ter Apel en de stad.

Wethouder Harrie Brunen: “De rechtstreekse verbinding in de spits tussen Ter Apel en het Zernikecomplex is een belangrijke eerste stap. Ik hoop dat inwoners hier veelvuldig gebruik van maken, en dat er meer verbeteringen in het openbaar vervoer van en naar Westerwolde volgen”. De rechtstreekse bus Ter Apel – Zernike wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit Groningen Bereikbaar.

Nieuwe dienstregeling

Naast deze nieuwe busverbinding rijden sinds vorige week veel bussen volgens een nieuwe dienstregeling. Van diverse lijnen zijn de vertrektijden veranderd. Daarnaast zijn op een aantal lijnen de routes gewijzigd, en zijn er lijnen die vaker of minder vaak rijden. Kijk voor meer informatie en alle wijzigingen per lijn op qbuzz.nl. Kijk voor de nieuwe dienstregeling van buurtbus Westerwolde op buurtbus-westerwolde.nl.