Programma 'Bewegen als medicijn' helpt wennen aan gezonde leefstijl

18 september 2019
Wandelaar
Inwoners die patiënt zijn bij huisarts Oelen (Sellingen), Postma (Vlagtwedde), Raupp (Vlagtwedde) of Khodadadzade (Blijham) kunnen zich aanmelden voor het programma ‘Bewegen als Medicijn’. Hiermee willen de vier huisartsen, PrengerHoekman Fysiotherapie en de gemeente Westerwolde inwoners weer in beweging krijgen en laten wennen aan een gezonde leefstijl.

Deelnemers aan het programma gaan gedurende een jaar 2 keer in de week onder begeleiding van PrengerHoekman Fysiotherapie (locatie Vlagtwedde) aan de slag met hun persoonlijke doelen. Het groepsprogramma bestaat uit een gevarieerd aanbod van bewegen, zoals gymnastiek, spel, wandelen en zwemmen. Daarnaast komen er onderwerpen aan bod als voeding en wordt er voorlichting gegeven over ziekte en preventie.

Aanmelden

Patiënten van de huisartsen Oelen, Postma, Raupp en Khodadadzade die last hebben van bijvoorbeeld overgewicht, een te hoge bloeddruk of kortademigheid komen in aanmerking voor deelname. Zij kunnen zich tot 4 oktober 2019 via hun huisarts aanmelden. De huisarts bekijkt vervolgens of er eventuele bezwaren of beperkingen zijn om aan het programma mee te doen.

Meer informatie over ‘Bewegen als Medicijn’ is verkrijgbaar via PrengerHoekman Fysiotherapie en de huisartsen Oelen, Postma, Raupp en Khodadadzade.

Gemeente Westerwolde Beweegt

Het programma ‘Bewegen als Medicijn’ past goed binnen de doelstellingen van de gemeente Westerwolde Beweegt. Gemeente Westerwolde Beweegt is een samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en andere lokale organisaties en richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij inwoners door middel van sport- en beweegactiviteiten.