Plaatsen van 'smiley' snelheidsmeters in Ter Apelkanaal

15 mei 2019
Smileybord snelheidsmeter
Deze week worden aan Ter Apelkanaal Oost 114 (bij de ingang naar obs De Klimop) 'smiley' snelheidsmeters geplaatst. Dit gebeurt naar aanleiding van klachten dat er te hard wordt gereden in deze straat. Met de borden wordt de snelheid van het verkeer gemeten. De borden blijven een maand hangen. Daarna wordt gekeken hoe hard het verkeer heeft gereden en wat het effect van de smiley borden is geweest.

Klein Ulsda

In Klein Ulsda aan de De Ulsderweg zijn in februari smiley borden geplaatst. De verkeersveiligheid in deze straat vormt voor de inwoners van Klein Ulsda al jaren een probleem. In overleg met bewoners en politie zijn in het verleden al verschillende snelheidsbeperkende maatregelen getroffen en is een maximum snelheid van 30 km/uur ingevoerd. Met de smileyborden werd gemeten dat er in 85% van de gevallen maximaal 47 km/uur gereden werd. Door de borden werd de snelheid gemiddeld met 2 km/uur terug gebracht.

Jipsingboermussel

Ook in Jipsingboermussel werd onlangs een smiley bord opgehangen. Door de tijdelijke sluiting van de Zandbergbrug te Ter Apelkanaal, kwamen er klachten binnen over de snelheid van het sluipverkeer. Vanaf 3 april tot en met 8 mei werd de snelheid gemeten. Normaal wordt er over het algemeen niet harder dan 55km/u gereden in Jipsingboermussel. Maar ten tijde van de sluiting van de brug, liep de snelheid op tot 74km/uur. De smiley borden zorgden ervoor dat de gemiddelde snelheid afnam met 5km/uur.