Opknappen Westerstraatbrug

De Westerstraatbrug in Ter Apel is verouderd en niet meer veilig. Daarom gaan we de brug opknappen. Hiervoor moeten wij de brug van 19 mei 2020 tot eind november afsluiten voor al het verkeer. Tijdens de werkzaamheden kan het vaarverkeer er gewoon langs.

Wat gaat er gebeuren?

Er komt veel kijken bij het opknappen van de Westerstraatbrug. Zo vernieuwen wij bijvoorbeeld het kelderdek. Dit is de betonnen kelder onder de brug. Ook repareren wij de motoren en aansturingsinstallatie. Deze zijn al 50 jaar oud. Maar we doen nog veel meer om de brug veilig te maken. In het filmpje leggen we u uit wat er de komende tijd gaat gebeuren.

Planning

Op woensdag 19 mei 2021 beginnen wij met het opknappen van de brug. We verwachten hier ongeveer zes maanden mee bezig te zijn.  Eind november is de brug weer klaar voor gebruik.

Omleiding

Tijdens het opknappen van de brug kunt u niet over de brug rijden, fietsen of lopen. Met borden geven wij aan hoe u kunt omrijden. We snappen dat dit vervelend is en doen er alles aan om de overlast minimaal te houden. Hieronder leest u hoe de omleidingsroute loopt:

  • Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de provinciale N366, aansluiting Nulweg en de Viaductstraat. 
  • Tractoren mogen niet op de N366. Zij mogen gebruik maken van de Ter Apelervenen. 
  • (Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Hoofdkade en de Marktstraatbrug. 

Om overlast aan de Hoofdkade zoveel mogelijk te voorkomen komen er anti-sluipmaatregelen:

  • Het plaatsen van wegversmallingen.
  • De Hoofdstraat is alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer, (brom)fietsers en voetgangers.
  • Een maximum snelheid van 30 kilometer per uur