Onderhoud Ulsderbrug

De Ulsderbrug in Klein Ulsda is toe aan groot onderhoud. Daarom gaan wij de brug opknappen. Vanaf maandag 1 november 2021 is de brug afgesloten voor al het verkeer. Wij verwachten dat dit ongeveer vier weken duurt (tot en met 26 november 2021). Wij doen er alles aan om de overlast voor u zo minimaal mogelijk te houden.

Wat gaat er gebeuren?
Er komt veel kijken bij het opknappen van de Ulsderbrug. De ‘klep’ van de brug wordt gerepareerd. Wij vervangen het oude brugdek door een nieuw brugdek. En wij voeren nodige reparaties uit.

Omleiding

Tijdens het opknappen van de brug kunt u niet over de brug rijden, fietsen of lopen. Met borden geven wij aan hoe u kunt omrijden. We snappen dat dit vervelend is en doen er alles aan om de overlast minimaal te houden. Hieronder leest u hoe de omleidingsroute loopt:

  • Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A7. Landbouwverkeer moet omrijden via een route die loopt langs Bad Nieuweschans, Nieuw Beerta en Beerta
  • Bent u lopend of met de fiets? Dan kunt u het kanaal oversteken via het sluisje. Dit sluisje ligt aan de westelijke kant van de brug. Op het kaartje hieronder hebben wij de omleidingen aangegeven
Omleidingsroute Ulsderbrug