Maatregelen sanitair recreatieparken versoepeld

De Veiligheidsregio Groningen heeft bepaald dat gemeenschappelijk sanitair in de recreatieve sector onder voorwaarden weer open mag. Het betreft gemeenschappelijke toilet-, was en douchevoorzieningen op onder andere kampeerterreinen, recreatie- en vakantieparken en jachthavens.

Voorwaarden

De sanitaire voorzieningen mogen alleen open als de afstand van 1,5 meter gewaarborgd is.

Meerdere huishoudens toegestaan in recreatieve groepsaccomodaties

De voorwaarde is 1,5 meter afstand tussen de huishoudens gewaarborgd blijft. In de groepsaccomodatie mogen maximaal 30 personen verblijven.  

Tijdelijke verlenging kampeerseizoen en verruiming kampeermiddelen

Om de omzetderving van het kampeerseizoen 2020 in te halen staan we een verruiming van het aantal kampeermiddelen per camping toe. Ook is het toegestaan het kampeerseizoen te verlengen tot april 2021.

Hiervoor geldt dat de druk op het gemeenschappelijke sanitair niet te groot wordt en de veiligheid op de camping gewaarborgd blijft.

U heeft hiervoor wel toestemming nodig van de gemeente. Stuur een email naar gemeente@westerwolde.nl, met daarin uw gegevens en die van camping. In dit verzoek vermeldt u hoeveel extra kampeerplaatsen u wenst en voor welke periode u verlenging aanvraagt.