Leerkracht Interschool

Voor Interschool zijn wij per direct op zoek naar een collega voor de functie: Leerkracht werktijdfactor 1.0 (Met uitzicht op een vaste aanstelling)

Openbaar Onderwijs Westerwolde

Het Openbaar Onderwijs Westerwolde valt onder het college van burgemeester en wethouders. De gemeente Westerwolde vormt het integrale bestuur van de zeven openbare basisscholen verspreid over het zuiden van Westerwolde. Interschool in Ter Apel is daar één van. Op al onze scholen is ieder kind welkom, ongeacht zijn of haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. We leren kinderen van jongs af aan respect te hebben voor elkaars mening en overtuiging. Elke leerling wordt optimaal ondersteund in het ontwikkelingsproces van kleuter naar tiener en voorbereid op zijn of haar plek als volwassene in de samenleving. Onze scholen geven met een aanvullende visie en daarbij passende werkwijze invulling aan.

Interschool

De basisschool voor anderstaligen verzorgt het onderwijs aan kinderen die wonen in het asielzoekerscentrum van Ter Apel, kinderen van ouders die als gezin herenigd zijn in Nederland en kinderen van adoptieouders. Een gemeenschappelijk kenmerk van deze kinderen is dat ze de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen. Sinds 22 januari 2018 draagt Interschool het predicaat Excellente School en daar zijn we trots op!

Interschool biedt drie onderwijsarrangementen:

  1. Arrangement regulier onderwijs In de reguliere klassen worden kinderen geplaatst die de Nederlandse taal (redelijk) beheersen. De kinderen in deze klassen werken in reguliere methodes en krijgen een onderwijsaanbod volgens de gestelde kerndoelen vanuit het ministerie van het onderwijs in Nederland
  2. Arrangement taalklassen NT2 In de taalklassen NT2 krijgen kinderen onderwijs die de Nederlandse taal nog niet beheersen. Het voornaamste doel in deze klassen is het om een kind in één tot anderhalf jaar het Nederlands te leren om het vervolgens door te laten stromen naar een reguliere groep
  3. Arrangement eerste opvangonderwijs (POL-klas) In de POL-klassen zitten kinderen die de Nederlandse taal helemaal niet beheersen. Deze kinderen zijn net in Nederland aangekomen. In deze klassen is gewenning aan het Nederlands onderwijssysteem en het kennismaken met de Nederlandse taal en cultuur het belangrijkste doel

Wij zoeken een collega:

  • Die bewust kiest voor het openbaar onderwijs
  • Met een afgeronde PABO opleiding; master SEN (of vergelijkbaar) is een pré
  • Die flexibel, daadkrachtig, oplossingsgericht en creatief kan handelen
  • Die goed kan samenwerken in een team, maar ook zelfstandig kan handelen
  • Die structuur biedt, consequent is en een duidelijk klassenmanagement hanteert
  • Die de leerlingen sociale vaardigheden mee wil geven!

Wat bieden we je?

We bieden je een uitdagende functie in een werkomgeving met enthousiaste collega’s. Je komt te werken in een team van ongeveer 30 medewerkers en wordt aangestuurd door de locatieleider en/of de directeur. Je functie wordt gewaardeerd conform cao Primair Onderwijs. In eerste instantie krijg je een aanstelling voor de duur van een jaar.

Wil je solliciteren?

Stuur dan jouw motivatiebrief met curriculum vitae, onder vermelding van ‘sollicitatie leerkracht Interschool’, naar het college van burgemeester en wethouders gemeente Westerwolde, Postbus 14, 9550 AA Sellingen of via e-mail naar gemeente@westerwolde.nl t.a.v. Leo Faber. Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk zondag 28 oktober 2018. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Anita Klompsma, directeur Interschool, of met Rosie Meems, waarnemend directeur. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0599 48 11 74 of via directie.interschool@o2sv.nl.

We kijken uit naar je reactie!