Landbouwverkeer op de Winschoterweg

Vanaf 9 mei mag landbouwverkeer op de oostelijke rondweg bij Winschoten (N367) en de Winschoterweg tussen de Winschoterhoogebrug en de aansluiting bij Blijham (N368) rijden.

Veiliger voor fietsers

Door deze verandering kan het landbouwverkeer tussen Winschoten en Blijham over veiligere en betere routes rijden. De drukke fietsroute naar de Campus Winschoten aan de Blijhamsterweg wordt hierdoor veiliger. Tussen de Winschoterhoogebrug tot Blijham loopt een gemeentelijke parallelweg die veel wordt gebruikt door fietsers uit Blijham, Wedde, Bellingwolde en omgeving. In de nieuwe situatie rijdt er minder landbouwverkeer over deze parallelweg.
 

Uit dorpen

De provincie Groningen, gemeenten Oldambt en Westerwolde, politie, agrarische sector (LTO) en bedrijven in groen, grond en infra (Cumela) willen landbouwverkeer al langer weren uit dorpskernen en meer gebruik laten maken van provinciale wegen. De betrokken partijen gaan de nieuwe verkeerssituatie aan het eind van het jaar evalueren. De weginspecteurs van de provincie houden het verkeersgedrag op de N367 en N368 in de gaten.